A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy kibővítette Messenger alkalmazása takarékos, Lite nevű kiadásának elérhetőségét. Ennek köszönhetően immár szinte a teljes világon - köztük Magyarországon - is egyszerűen és hivatalos forrásból is letölthetővé és telepíthető vált a közösségi üzenőprogram kisméretű, régebbi készülékeken is működni képes változata.

A Facebook még két évvel ezelőtt jelentette be a Messenger Lite első kiadását, de az egészen mostanáig csak bizonyos - jellemzően internetelérés szempontjából elmaradt - régiókban volt elérhető a Play Store-ban. Bár az alkalmazást külső forrásokból fel lehetett hekkelni a máshol használt telefonokra is, ez nyilván kockázatos volt, hiszen ezzel a felhasználók azt kockáztatták, hogy vírusokat, kémprogramokat raknak fel az alkalmazással együtt (vagy helyett).

A Facebook Messenger Lite kisebb, fürgébb és takarékosabb teljes értékű társánálA Facebook Messenger Lite kisebb, fürgébb és takarékosabb teljes értékű társánál

Mostantól azonban már Magyarországról is bárki simán letöltheti a garantáltan eredeti Messenger Lite-ot a hivatalos Play Store-ból. A program a teljes Messengernél kevesebb funckiót kínál, így gyorsabban indul és fürgébben is működik.

A program ezen kívül olyan, régebbi készülékeken is tud futni, amik számára a teljes értékű Messenger már túl nagy megterhelést jelentene, és minden telefonon takarékosabban bánik a mobiladat-kerettel is.