Azt, hogy az Apple idén bemutatásra kerülő új iPhone-ja minden elődjénél többe kerül majd, már eddig is tudtuk - de mindeddig nagyjából a Galaxy S8 körüli árra számítottunk. A napokban azonban kiszivárgott, hogy az új almás mobil még ennél is drágább lehet majd, annyira, hogy ára akár az elképesztő 1100 dolláros (292 ezer forintos) szintet is elérheti majd (az Egyesült Államokban, mert nálunk persze ez inkább 1100 euró, azaz kb. 340 ezer forint lesz - a szerk).

Legalábbis ezt állítja a J.P. Morgan elemzőcég, aminek információi szerint a Galaxy S8+-nál is legalább egy százassal (dollárban) drágábban lehet majd csak kezdetben kapni az iPhone 8-at. A valódi kereskedési árat ugyanakkor még ennél is feljebb srófolhatja majd az, hogy a gyártás körül felmerült problémák miatt közvetlenül kiadása után hiánycikké is válhat az új almás telefon.

Állítólag így fog kinézni az új, méregdrága iPhone 8Állítólag így fog kinézni az új, méregdrága iPhone 8

A korábbi 10 millió körüli helyett ugyanis az Apple-nek a hírek szerint várhatóan csak alig 2 millió körüli egységet sikerül majd legyártania az új szupertelefonból, amit még a szóban forgó magas ár mellett is egészen biztosan túl fog haladni a tényleges kereslet. Így azok a szerencsések egy része, akiknek már az első napokban sikerül szert tenniük a készülék egy-egy példányára, vélhetően jelentős felárral adnak majd túl a ritka mobilon az eBay-en és más piactereken.

A J.P. Morgan szerint egyébként az iPhone 8 már szeptemberben piacra kerülhet majd - ami ha tényleg így lesz azt jelenti, hogy a készüléket az Apple már augusztus végén vagy legkésőbb szeptember elején fogja bejelenteni.