Meglehetősen érdekes kijelentést tett Bill Gates a héten megrendezésre került Bloomberg Globális Üzleti Fórum konferencián. A Microsoft egykori alapítója ugyanis közölte, hogy ha visszamehetne az időben, akkor lecserélné a Ctrl+Alt+Del kombinációt egyetlen plusz gombra.

Gates mindezt egyébként egy informatikai téren nyilvánvalóan elképesztően járatlan és súlyos félreértésekben leledző moderátor, David Rubenstein kérdésére felelte, aki azt kérdezte meg tőle, hogy a Microsoft-alapító miért ilyen bonyolult kombinációval tette bekapcsolhatóvá, elindíthatóvá a PC-ket. A kérdés persze értelmetlen volt, hiszen sem az nem igaz, hogy Gates találta volna ki ezt a kombinációt, sem az, hogy ezekkel kapcsolnánk be gépeinket.

A tájékozatlan moderátor Bill Gates-t kérdezi a Bloomberg Global Business Forum konferenciánA tájékozatlan moderátor Bill Gates-t kérdezi a Bloomberg Global Business Forum konferencián

A 61 éves üzletember ennek ellenére udvariasan válaszolt a kérdésre, és azt mondta, hogy szerinte jobb lett volna ha az IBM a billentyűt tervező illetékesei anno egy plusz gombbal oldották volna inkább meg a gép ki- és bekapcsolását - hasonlóan ahhoz, ahogy az ma pl. az okostelefonok és táblagépek esetében is működik. Gates megjegyezte, hogy ha ez rajta múlna és visszamehetne az időben, ő ezt a változtatást hajtotta volna végre ezen a folyamaton.

Gates-t ezen kívül megkérdezték arról is, hogy nem sajnálja -e, hogy anno nem fejezte be a főiskolát és nem szerzett diplomát. Erre a Microsoft-alapító azt válaszolta, hogy a maga idejében ez nagyon logikus döntés volt, mert látta, hogy gyorsan kell lépnie a számítógépekben rejlő lehetőségek meglovagolása érdekében - és ebbe nem fért volna bele egy hosszú, de lassú iskola elvégzése.

Érdekes módon egyébként ezen a téren a jelek szerint azóta sem változott sok minden - egy frissen megjelent kutatás szerint ugyanis informatikai területen általánosságban ma sem kifizetődő a szakirányú diploma megszerzése.