Bár a Commodore 64 feltámadását a kiadása óta eltelt három és fél évtizedben már több formában láttuk, egyik sem lesz hasonlítható ahhoz, mint ami jövőre lesz várható. A klasszikus otthoni számítógép ugyanis eredeti formájában fog visszatérni - azzal az apró különbséggel, hogy ezúttal jóval kisebb lesz, mint anno volt.

A Commodore 64 Mini megjelenésében tökéletesen fogja megidézni a '80-as évek elején megjelent elődjét, de kiterjedései csak fele lesznek az eredetinek. Ezen kívül a Commodore joystick portok helyére USB kapuk fognak kerülni rajta, RF helyett pedig HDMI csatlakozón át küldi majd a képet a monitorokra.

A C64 Mini olyan lesz, mint az eredeti gép - csak éppen sokkal kisebb (kattints további képekért!)A C64 Mini olyan lesz, mint az eredeti gép - csak éppen sokkal kisebb (kattints további képekért!)

Az új mini C64 alapból 64 darab beépített játékklasszikussal fog érkezni, de pluszban is lehet majd rá tölteni az évtizedekkel ezelőtt megjelent szoftverekből. A gép piacra dobását jelenleg jövő év elejére ígérik, kb. 70 dolláros (18 ezer forintos) áron.

A joystick-kapu helyén USB-csatlakozók lesznek rajta A doboza is hasonlítani fog az eredetiért C64 Mini