Azok a felhasználók, akik még mindig a Windows XP vagy Vista rendszerek alól webeznek, végleg biztonságos böngésző nélkül fognak maradni jövő év nyarától. A Microsoft és a Google után ugyanis a Mozilla is végleg dobja a korosodó operációs rendszerek támogatását, és semmilyen további frissítést vagy foltot nem fog azokhoz kiadni.

A cég ugyan már tavaly bejelentette a támogatás közelgő megszűnését, idén nyáron pedig kiadta az utolsó teljes verziót is a Firefox-ból, ami még futott az XP-n és a Vista-n is, kiterjesztett támogatási programja (ESR) keretében azonban mindeddig folyamatosan foltozta utóbbit az újonnan felfedezésre került sebezhetőségekkel szemben. 2018 júniusától azonban ez is meg fog szűnni, így a Firefox-ot használók is teljesen védtelenek maradnak majd a hackerekkel szemben az említett platformokon.

A konkurensek közül az Internet Explorer az alaprendszerek támogatásának lejárásával, 2014-ben, illetve 2017-ben, a Chrome pedig a tavalyi évben szűnt meg frissülni a Windows XP-n és Vista-n. A Safari 2012-től már egyáltalán nem volt támogatott semelyik Windows-on, az Opera pedig szintén utoljára 2016-ban frissült a régi Windows-okon.