Bár az Apple által a hónap végén kiadásra kerülő iPhone X rengeteg téren hoz újdonságot a cég mobilsorozatába, szinte hagyományosnak tekinthető ahhoz az új modellhez képest, amiről most futottak be az első hírek. Ezek szerint ugyanis a cupertinói vállalat már gőzerővel dolgozik az iPhone egy olyan változatán, amit nemes egyszerűséggel félbe is lehet majd hajtani.

Legalábbis így tudja a The Investor, aminek információi szerint az Apple az LG-vel együtt munkálkodik a teljesen új szerkezetű telefon kidolgozásán. Utóbbiról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy képernyője hajlékony lesz majd, illetve hogy az vélhetően az LG OLED technológiájára fog épülni, és valamikor 2020 felé kerülhet majd piacra.

Azt, hogy ehhez hasonlóan nézhet -e majd ki az összehajtható iPhone, egyelőre nem lehet tudniAzt, hogy ehhez hasonlóan nézhet -e majd ki az összehajtható iPhone, egyelőre nem lehet tudni

Ha az Apple-nek valóban sikerülne belátható időn belül egy ilyen iPhone-t készítenie, azzal talán visszatérhetné a mobilpiac élére, aminek leginkább csak sereghajtójává szorult vissza az utóbbi években. A cég ugyanis az utolsó pár iPhone-ban már rendre csak olyan fejlesztéseket mutatott be, amik konkurensei termékeiben már évekkel korábban debütáltak.

Egy összehajtható telefon legnagyobb előnye az lenne, hogy aktív használat mellett egy viszonylag nagy - így sok információ és jól olvasható formában történő prezentálására képes - kijelzővel rendelkezhetne, ugyanakkor használaton kívül tulajdonos zsebében mégis diszkréten, viszonylag kis helyen is könnyen megbújhatna.