A Commodore 64 rajongói tavaly októberben minden bizonnyal lelkesedéssel fogadták a hírt, ami szerint a legendás otthoni számítógép hamarosan egy miniatűr változatban támad majd fel. A bejelentés óta azonban nem lehetett tudni, hogy erre pontosan mikor is fog sor kerülni - egészen eddig.

A gyártó Retro Games ugyanis szerdán végre elárulta, hogy a TheC64 Mini március utolsó napjaitól fog megvásárolhatóvá válni. A gép - ami alakjában tökéletesen fogja idézni az eredetit, csak éppen pont feleakkora lesz, - stílszerűen 64 darab játékkal beépítve fog érkezni, de külső perifériák csatlakoztatásával természetesen más játékokat is be lehet majd rá tölteni.

A TheC64-nek még a doboza is tökéletesen fogja megidézni az eredeti C64 csomagolásátA TheC64-nek még a doboza is tökéletesen fogja megidézni az eredeti C64 csomagolását

A méretén kívül az eszköz abban is el fog térni az eredeti C64-től, hogy azzal szemben nem RF és kompozit, hanem modern HDMI kimenettel rendelkezik majd, aminek köszönhetően rendkívül egyszerűen lehet bármelyik modern TV-re vagy monitorra rákötni. Ezen kívül az eredeti joystick-portok helyén két USB-csatlakozó lesz majd rajta, amiken keresztül a játékhoz botkormány, az adattároláshoz tollmeghajtó, illetve billentyűzet lesz csatlakoztatható hozzá - miután maga a gép beépített billentyűzetének gombjai nem fognak működni, csak dekorációk lesznek.

Ez lesz az új, miniatűr C64 dobozábanEz lesz az új, miniatűr C64 dobozában

A TheC64 Mini-t Európában 80 eurós, azaz 25 ezer forintos áron lehet majd megvenni, az említett március 29-i időponttól kezdődően.

Ugyanúgy fog kinézni, mint az eredeti Commodore 64 - csak kisebb lesz