Orosz katonai kémek több száz számítógépet hekkeltek meg az idei, dél-koreai téli olimpián, majd az akciót az észak-koreaiakra akarták kenni. Legalábbis ezt állítja egy új cikkében a Washington Post, nevük elhallgatását kérő amerikai kormánytisztviselőkre hivatkozva.

A még február 9-én, az olimpia nyitóünnepsége alatt történt incidensről a PC Fórum már korábban beszámolt, már akkor is megemlítve, hogy az akció mögött az orosz kormányzatot sejtették a szakértők. Elemzők szerint Oroszország így akart kvázi bosszút állni, amiért korábban a Nemzetközi Olimpia Bizottság hivatalosan kitiltotta az országot a rendezvényről az államilag szervezett doppingolás miatt - bár egyes, tisztának bizonyult orosz sportolókat külön-külön meghívtak rá.

A most megjelent cikk szerint mindenesetre az oroszok ravaszok próbáltak lenni, mert úgy intézték a dolgokat, hogy úgy tűnjön, mintha a támadás Észak-Koreából érkezett volna. A jelek szerint azonban lebuktak - így itt és most nem sikerült nekik a nemzetközi politikát és sajtót manipulálniuk.