Az, hogy az Apple legújabb - az iPhone-okat is működtető - legújabb operációs rendszere, az iOS 11-es nem éppen a stabilitás és a hibátlanság példaképe, már egy ideje tudni lehetett. Az azonban talán még így is meglepheti a rajongókat, hogy a rendszer annyira bugos, hogy már magának az Apple-nek se sikerül egy rövid reklámfilmet se elkészítenie az iPhone-ról a nélkül, hogy abban szembe ne köszönne a rendszer valamelyik hibája.

Legalábbis így tűnik az almás vállalat legújabb, a múlt hét végén feltöltött reklámklipje alapján, amiben bizony ott éktelenkedik az iOS 11 egy hibája. Ez a klip utolsó másodperceiben látható, amikor is a telefon záróképernyőjén a iMessage alkalmazásba érkezett új üzenetről szóló értesítés az azt keretező buborék határain túllépve jelenik meg - miközben helyes működés esetén utóbbi keretein belül szabadna csak látszódnia.

A reklámban is látható, hogy a megjelenő értesítésben a szöveg csúnyán kilóg a keretbőlA reklámban is látható, hogy a megjelenő értesítésben a szöveg csúnyán kilóg a keretből

Bár a bug esetében nyilvánvalóan egy nem létfontosságú, illetve a készülék használhatóságát érdemben nem befolyásoló hibáról van szó, ez azért így is kicsit visszás az egyébként a magát az igényesség és tökéletesség példaképeként ábrázolni szerető cég esetében. Főleg, hogy a reklámban megjelenő hibát már a tavalyi évben jelentették az Apple számára, ami azonban annak ellenére nem javította azt, hogy időközben már közel tucatnyi alkalommal frissítette az iOS-t.

Az Apple egyébként maga is tisztában van mobilos rendszere elképesztő bugosságával, amit onnan lehet tudni, hogy kiszivárgott: a cég számos tervezett új fejlesztés bemutatását inkább az iOS egy későbbi verziójára halasztotta el, azért, hogy a már létező funkciók használatát megkeserítő hibák javítására koncentrálhasson.