Bár arról, hogy a Microsoft a múlt hét végén elkészült a Windows 10 következő frissítésének fejlesztésével, már napokkal ezelőtt beszámoltunk, mindeddig nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor is lehet előbbi megjelenésére számítani. A hét elején azonban kiszivárgott, hogy Redmond az április havi szokásos foltnapot jelölte ki a Tavaszi Alkotói Frissítés világszintű terítésének megkezdésére.

Legalábbis így tudja a Windows Central, aminek forrásai szerint az új verzió megjelenésére április 10-én lehet számítani. Ez persze csak a Windows 10 stabil kiadásának használóira vonatkozik, hiszen az Insider felhasználók, illetve a Microsoft fejlesztői hálózatának tagjai számára már előbb letölthetővé fog válni az új frissítés.

Ezt vélhetően már ennek a hétnek a végén, vagy legkésőbb a jövő hét elején megkapják az Insider program Release Preview csatornáján tartózkodók, akiket valószínűleg kb. egy héttel később követnek az MSDN és TechNet előfizetések birtoklói. Ha ők sem találnak semmilyen komoly problémát az új Windows 10-ben, akkor az április második keddjétől kezdhet majd el lecsorogni a Windows Update révén a mezei felhasználók gépeire is.

A Tavaszi Alkotói Frissítés telepítése egyébként látszólag gyorsabban fog zajlani a korábbi frissítéseknél, miután a Microsoft jelentős átalakításokat hajtott végre a folyamatban annak ún. offline szakaszának lerövidítése végett.