A Google a múlt hét végén váratlanul bejelentette, hogy hamarosan megszünteti "goo.gl" cím alatt elérhető URL-rövidítő szolgáltatását. A hosszú webes címek röviddé alakítását lehetővé tevő oldal napokon belül korlátos módba fog váltani, majd teljesen meg fog szűnni.

Április 13-át az oldalon már csak azok a felhasználók generálhatnak újabb rövid linkeket, akik korábban is megtették ezt - új felhasználók feliratkozását azonban innentől már nem fogja fogadni a Google. Ugyanakkor előbbiek is csak egy évnyi türelmi időt fognak kapni arra, hogy áttérjenek valami más, hasonló szolgáltatásra: az oldal ugyanis 2019 március 30-i hatállyal teljesen be is fog zárni, és a korábbi felhasználók hozzáférése is meg fog szűni rajta.

Az egyetlen jó hír, hogy a korábban legenerált linkek nem fognak megszűnni működni ez után sem - azaz, azokkal továbbra is az eredeti, teljes hosszúságú címnek megfelelő oldalra lehet majd jutni. Ugyanakkor ezekhez kapcsolódóan nem lehet statisztikákat sem lekérdezni, és törölni sem tudják majd őket létrehozóik.