A Microsoft a napokban egy új típusú reklámfajtát kezdett el megjeleníteni egyes, Windows 10-et futtató felhasználóknak. Az inkriminált reklámokat ugyan nem mindenki kapja meg, de aki igen, az a jelek szerint nem tud megszabadulni tőlük - mert, hogy nincs opció a letiltásukra vagy kikapcsolásukra.

A hirdetéseket szerencsére Redmond egyelőre csak az operációs rendszer beépített levelezőszoftverében, a Windows Mail-ben kezdte el megjeleníteni, és ott is csak bizonyos felhasználók részére. A jelentések szerint azok futhatnak bele az egyébként jelenleg az Office 365 előfizetés vásárlására buzdító felhívásokba, akik Hotmail vagy Outlook fiókkal rendelkeznek, illetve utóbbiakat próbálják meg olvasni a Windows 10-be épített alkalmazás segítségével.

Az újonnan megjelent hirdetésekben az Office 365-re előfizetésre próbál meg kapacitálni a MicrosoftAz újonnan megjelent hirdetésekben az Office 365-re előfizetésre próbál meg kapacitálni a Microsoft

Ugyanakkor a reklámok megjelenítésének letiltására vagy azok bezárására nincs mód, ami igen komoly öngólnak tűnik a Microsoft részéről. Ugyanis mivel a másik levelezőszoftverre vagy levelezőszolgáltatóra váltással viszont meg lehet szabadulni tőlük, így Redmond gyakorlatilag kiváló okot szolgáltat arra, hogy miért is érdemes a felhasználóknak a konkurensek megoldásaira áttérniük.

Ez rövid időn belül a második ilyen fejlesztés a Windows 10 beépített levelezőjében, amivel sikeresen tántoríthatja el a Microsoft annak használatától a felhasználókat. Az előző, múlt hónapban bevezetett ilyen újdonság az volt, hogy a Mail akkor is az Edge böngészőt használja az emailekben elhelyezett linkek megnyitására, ha a felhasználó korábban más böngészőt választott ki alapértelmezettként a gépén.