Bár az már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy a Microsoft vélhetően nem a korábban emlegetett Tavaszi Alkotói Frissítés néven fogja kiadni a Windows 10 hamarosan megjelenő új változatát, eddig nem lehetett tudni, hogy akkor mégis milyen néven fog az érkezni. A héten azonban kiderült, hogy az új Windows 10 verziót April 2018 Update-nek, azaz "2018 Áprilisi Frissítés"-nek hívja majd Redmond.

A hivatalosan még be nem jelentett nevet egy, a Microsofttól kiszivárgott videó buktatta le, amiben már ezen a néven hivatkoztak a várhatóan hamarosan megjelenő frissítésre. Legalábbis jelenleg - hiszen ennek az elnevezésnek csak akkor van értelme, ha az új frissítést tényleg sikerül még ebben a hónapban nyilvánosan is elérhetővé tenni.

Az új verzióra Windows 10 April 2018 Update néven hivatkozik a videóban a MIcrosoftAz új verzióra Windows 10 April 2018 Update néven hivatkozik a videóban a MIcrosoft

Az új séma - amiben Redmond nyilvánvalóan a kiadás évéről és haváról nevezi el a frissítést - azért lenne szerencsés, mert így egyértelműen lehetne tudni a frissítések között, hogy melyik az újabb - ami a sok "Alkotói Frissítés" között jelenleg nem egyértelmű. Az egyébként már korábban kiszivárgott, hogy a Microsoft az előzetes kiadások között is hasonló - igaz, ott hónapok helyett negyedévekkel jelölt - elnevezési rendet vezet be, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ez majd a frissítések végleges, illetve hivatalos elnevezéseibe is átgyűrűzik majd.

Ami ezek után még kérdés marad az az, hogy vajon a 2018 Áprilisi Frissítés továbbra is az 1803-as belső verziószámmal fog megjelenni - ami így némileg inkonzisztens, illetve zavaró lenne -, vagy Redmond azt is hozzáigazítja a kiadás havához. Jelenleg mindenesetre az sem zárható ki, hogy a frissítés kiadása végül átcsúszik májusra, amely esetben 2018 Májusi Frissítés néven jelenhet majd meg.