Bár azt, hogy a Windows 10 jól elfut viszonylag régebbi hardvereken, eddig is lehetett tudni, még így is meglepő lehet, hogy Redmond legújabb operációs rendszere milyen új otthont kapott egy amerikai számítógépőrültnek köszönhetően. Derek Traxler ugyanis nem mást, mint egy közel száz éves rádiót vértezett fel új funkciókkal a modern operációs rendszer segítségével.

Ehhez természetesen az - egyébként egy számítógépes boltot is üzemeltető - barkácsolónak némi modern hardvert kellett beépítenie az ósdi szerkezetbe az Intel egy miniszámítógépének, egy USB-s tollmeghajtónak, valamint némi kábelezés és csatlakozók formájában. Ezeket azonban olyan ravaszan rejtett el a régi rádió elemeibe - köztük az egyik elektroncsőbe is -, hogy még a doboz belsejébe kukkantva sem tűnik fel elsőre, hogy abban bármilyen, a világháborúnál később született alkatrész lenne.

A közel száz éves rádióról kívülről senki meg nem mondja, hogy MP3-akat is tud lejátszaniA közel száz éves rádióról kívülről senki meg nem mondja, hogy MP3-akat is tud lejátszani

Ennek ellenére a matuzsálemi szerkezet a Windows 10-nek és a digitális hardvernek köszönhetően immár olyan modern formátumok kezelésére is képessé vált, mint pl. az MP3 vagy a podcastok, amiket így - nyilván a gyanútlan szemlélő legnagyobb megdöbbenésére - simán le tud játszani.

A számok közötti ugrálásához, valamint a hangerő szabályozásához ráadásul a rádió eredeti vezérlőit lehet használni, az ötletes alkotó pedig a dobozba még egy grafikus ekvalizert is beépített, a megmaradt eredeti elektroncsöveket átfunkcionálva erre a célra LED-ek segítségével.