Világszerte furcsa jelenségről számolnak be azok a felhasználók, akik a Chrome-mal vagy Firefox-szal böngészik a webet és felkerült gépükre a Windows 10 a hét elején megjelent legújabb verziója. Elmondásuk szerint ugyanis a Google és a Mozilla szoftvere - sőt, néha az egész rendszer - lefagy működés közben, amely állapotból csak a gép leállításával lehet kibillenteni őket.

A fagyások a beszámolók szerint véletlenszerűen és szerencsére nem mindenkinél jelentkeznek. Azoknak viszont, akiknél igen, nem nagyon segít még a jól ismert Ctrl+Alt+Del kombináció sem az előállt helyzeten. Ehelyett a tetszhalott állapotból csak úgy lehet kibillenteni a gépet, ha valamilyen módon (pl. laptop esetén összecsukással) alvó vagy hibernált állapotba kényszerítik, amiből visszatérve már ismét használhatóvá válik; és persze ugyanez érhető el teljes újraindításával is.

Ugyanakkor hasonló fagyás állítólag nem jelentkezik az Edge böngésző használata esetén még azok gépén sem, akiknél amúgy a Chrome vagy a Firefox az említett, problémás megállásokat produkálja. Azt, hogy utóbbit a szóban forgó böngészők valamilyen hibája okozza, vagy azok csak kiváltanak egy, amúgy magában a Windows-ban megbújó bugot, egyelőre nem lehet tudni.

Az Áprilisi Frissítésről mindenesetre közben kiderült, hogy legalább egy problémával mindenképpen rendelkezik: nem tartalmazza ugyanis azokat a processzorsebezhetőségek ellen védő javítófoltokat, amiket a Windows 10 korábbi kiadásai még igen.