A jövőben annak nem lesz érdemes Huawei, illetve Honor telefont vásárolnia, aki akár már a garanciális időszak alatt, akár azt követően, a gyári megjelenésének lezárultát követően is szeretné frissen tartani vagy egyedire szabin főzött ROM-ok segítségével készülékét. A gyártó ugyanis a napokban meglepetésszerűen bejelentette, hogy megszünteti Unlocked programját, aminek révén fel lehetett oldani a készülékek ún. bootloader modulját.

Utóbbi elengedhetetlen előfeltétele a főzött ROM-ok felrakásának minden készülékre, ennek hiányában ugyanis a mobilok csak a gyártótól származó eredeti, utóbbi által digitálisan aláírt frissítéseket hajlandóak felrakni. A bootloader feloldását követően azonban bármilyen ROM-ot fel lehet játszani a telefonokra - ez a lehetőség azonban a Huawei készülékein a nyár közepétől kezdődően már nem lesz adott.

A gyártó most azt javasolja azoknak, akik még ezt nem tették meg, de valamikor a jövőben meg szeretnék tenni (vagy legalábbis ennek lehetőségét megőrizni), hogy a fennmaradó szűk két hónap során - amíg még működik az Unlocked szolgáltatás - igényeljék meg telefonjukhoz a szükséges kódot. Ezt aztán később is lehet majd alkalmazni a telefonon - aki viszont ezt nem teszi meg, az oldal bezárását követően már nem fogja tudni feloldani készülékét a főzött ROM-ok számára.

A mostantól bejelentésre kerülő Huawei készülék esetében azonban már ez a lehetőség sem lesz adott, így azok vételét eleve érdemes lesz elkerülnie annak, aki ilyesmiben gondolkodik.