A Google hamarosan minden Gmail-felhasználója számára kötelezővé fogja tenni levelezőrendszere új használatának felületét - jelentette be a cég a hét elején. A megújult Gmailre - amt a PC Fórum felhasználóinak már hetekkel bejelentése előtt megmutatott - egyelőre csak az tér át, aki akar, de ősztől kezdődően már mindenki ezt fogja kapni - ha szeretné, ha nem.

Első lépésként a Google jövő hónaptól kezdődően mindenki számára lehetővé fogja tenni a váltást az új verzióra, ami ezen a ponton azonban továbbra is önkéntes marad. Egy hónappal az után aztán a második körben a Google azoknál is automatikusan át fog váltani az új felületre a levelezőben, akik ezt nem kérték kifejezetten - de lehetővé fogja tenni a régi verzióra történő visszaváltás azok számára, akik nem kérnek ebből.

Az új Gmail nem csak megjelenésében tér el, de új funkciókat is kínál a felhasználóknakAz új Gmail nem csak megjelenésében tér el, de új funkciókat is kínál a felhasználóknak

Ez a lehetőség ugyanakkor csak őszig fog megmaradni - szeptember végétől ugyanis megszűnik ez a lehetőség is, és minden Gmail felhasználó az új felületen át tudja majd csak a levelezést használni, ha tetszik ez neki, ha nem.

Mint korábbi, a megújult felület bemutató cikkünkből kiderült, az új Gmail nem csak külsejében tér el elődjétől, de új funkciókat is kínál a felhasználók számára, amik segítségével utóbbiak többek között gyorsabban írhatnak válaszokat és könnyebben adhatják naptárjukhoz az emailekben kapott időpontokat is.