A Microsoft a héten elérhetővé tette böngészője androidos változatának egy olyan kiadását, ami egy sok felhasználó által minden bizonnyal régóta várt újítással bővült. Az Edge for Android új bétája ugyanis már beépített reklámblokkolóval érkezik, aminek bekapcsolásával lehetővé válik a hirdetések kiszűrése a böngészés során.

A Microsoft az újítást ugyan nem reklám-, hanem tartalomblokkolónak hívja, de ennek ellenére gyakorlatilag pontosan utóbbi feladatot látja el. A beszámolók szerint ugyanis az új bővítés az Adblock Plus által is használt lista alapján szűri a tartalmakat, ami gyakorlatilag tiltja az ismert reklámformátumok szinte minden formáját, és mellesleg a követési kódokat is.

Az Edge androidos kiadásának bétájában már bekapcsolható a reklámblokkoló funkcióAz Edge androidos kiadásának bétájában már bekapcsolható a reklámblokkoló funkció

Az új, reklámblokkolós Edge-et ugyanakkor egyelőre csak azon kevesek tudják letölteni, akik részt vesznek a szoftver béta programjában. A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy az újítást mikor fogja elérhetővé tenni minden, a böngészőt a Play Store-ból letöltő felhasználó számára.