Bár az Intel hivatalosan még nem jelentette be őket, máris lebuktatta legelső kilencedik generációs Core processzorait. A chipgyártó ugyanis egy, a lapkáihoz készült mikrokód frissítésről szóló dokumentumban véletlenül megemlített párat a 9000-es modellszámmal érkező processzorokból is.

Ezek között két darab a Core i3-as szériát bővítő, négymagos chipről: az i3-9000-ről, illetve az i3-9100-ról van szó, valamint mindjárt öt darab Core i5-ös lapkáról is: az i5-9400, i5-9400T, i5-9500, valamint i5-9600 és i5-9600K típusjelű processzorokról, amik mindegyik hat általános célú és két grafikus maggal rendelkezik majd.

Az Intel maga buktatta le még be sem jelentett processzorait dokumentumábanAz Intel maga buktatta le még be sem jelentett processzorait dokumentumában

Ugyanakkor i7-es és i9-es processzorokat a dokumentum nem említ, ami azért érdekes, mert új processzorgenerációk bevezetés esetén jellemzően először utóbbiakban jelent be pár lapkát az Intel, mielőtt az olcsóbb, középkategóriás sorozatokat is bővítené azonos architektúrára épülő modellekkel.

Érdekesség, hogy a mikrokód-frissítési listában két másik már régebb óta várt processzor is megjelenik. Ezek a Core i5-8650 és unlockolt társa, a Core i5-8650K, amikre vonatkozó utalások már a múlt év végén felbukkantak, de amik piacra dobását mindeddig nem jelentette be hivatalosan az Intel.

Az Intel egyébként időközben már frissítette az inkriminált mikrokód-dokumentumot, és eltávolította belőle a hivatkozásokat az eddig még ki nem adott lapkáiról. Az egyelőre még kérdés, hogy ezeket a cég mikor fogja hivatalosan is leleplezni, de reálisan legkorábban augusztusban lehet majd számítani.