A Microsoft a hét elején támogatási fórumában jelentette be, hogy gyakorlatilag visszavonulót fúj a klasszikus Skype a múlt hónapban kilátásba helyezett kinyírásának ügyében. Ezek szerint a cég - a korábban bejelentettekkel ellentétben - továbbra is lehetővé fogja tenni a kommunikációs szoftver hagyományos változatának használatát a Skype hálózat eléréséhez.

Redmond még július közepén jelentette be, hogy szeptembertől kezdődően le fogja tiltani a Skype hálózatról a szoftver régebbi, 7.0-s verziójának használatát, amit követően csak a - teljesen más megjelenésű és működésében is jelentősen eltérő - új, 8.0-s verzióval lehet majd oda fellépni. A bejelentés jelentős negatív visszhangot váltott ki a program felhasználóinak körében, miután utóbbiak közül sokan igen komoly visszalépésnek tartották volna a 8.0-s verzióra történő áttérést.

Vélhetően ez a felháborodás miatt döntött úgy a Microsoft, hogy - közelebbről meg nem nevezett ideig - mégis kitolja a korábbi, klasszikus verzió támogatását is. A cég ezen kívül ígéretet tett arra vonatkozólag, hogy megpróbálja az új, 8.0-s verzióból egyelőre még hiányzó funkciókat is pótolni - és remélhetőleg csak ezt követően kerít majd sort a 7.0-s széria támogatásának tényleges beszüntetésére.