Alig három héttel az után, hogy Elon Musk, a Tesla elnöke bejelentette: lehet, hogy kivezeti a tőzsdéről a céget, egy blogposztban közölte, hogy meggondolta magát, és mégse lesz semmi a dologból. Musk ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy eredeti felvetése - amiről sokan már akkor sejtették, hogy csak blöff volt - hamis ábrándokkal hitegette a befektetőket.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az inkriminált tweet miatt már az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) is elkezdett vizsgálódni - eredetileg elsősorban csak azért, mert finoman szólva is kétséges volt, hogy az a törvényeknek megfelelő, hivatalos közlésnek volt -e tekinthető. Musk beismerését követően azonban várhatóan új sebességbe kapcsolnak majd a vizsgálatok, amik során most már igen erős lehet a gyanú, hogy Musk a részvényárfolyamok manipulációját tiltó szabályokat is megszeghette.

A dolog miatt részvényesek egy része már korábban beperelte a Tesla-vezért, aki ugyanakkor a mostani visszakozás után vélhetően újabb rakás per célkeresztjében találhatja magát majd. Ráadásul a cég részvényei is igen jelentőset estek az incidens miatt: egy ponton értékük egy negyedét is elveszítették, és árfolyamuk jelenleg is közel 10%-kal alacsonyabb jár, mint az eredeti bejelentést közvetlenül megelőző időszakban.