Bár úgy tűnik, hogy minden idők egyik legeredetibb túlélő-horror játéka, az Alan Wake rajongói hiába várnak egy folytatás megjelenésére, más módon azért ismét találkozhatnak a sötétség erőivel a fény segítségével megküzdő karakterrel. Alan Wake ugyanis hamarosan egy TV-sorozat formájában visszatérhet a képernyőkre - méghozzá az eredeti készítők közreműködésével.

A játékot is kifejlesztő Remedy Entertainment ugyanis egy produkciós céggel, valamint egy ismert hollywoodi forgtatókönyv-íróval együttműködve próbál meg vevőt találni a sorozatra. Az író, Peter Calloway nevéhez olyan korábbi, hasonló témájú sikersorozatok fűződnek, mint a Légió és a Magyarországon még bemutató előtt álló Cloak & Dagger, amik egyébként mind szuperhősökről szólnak.

Alan Wake a fény segítségével küzd a sötétség erőivel szembenAlan Wake a fény segítségével küzd a sötétség erőivel szemben

A TV-s formátum egyébként abszolút nem idegen az Alan Wake-től, hiszen maga az eredeti játék is gyakorlatilag egy sorozatot mímelt történetvezetésében, illetve egyértelműen ihletői között tudhatta a Alkonyzóna sorozatot is. Azt ugyanakkor jelenleg nem tudni, hogy az új sorozat pontosan milyen elemeket és karaktereket venne át a játékból, és mely pontokon térne el jelentősen attól.

Maga a sorozat legyártása és adásba kerülése sem eldöntött kérdés még, hiszen a Remedy-nek és társainak először egy adót vagy hálózatot kell találniuk, aki hajlandó lesz azt felvenni programjába,