Kicsit talán meglepő lehet egyesek számára, de hétfőn bizony már ötödik életévét is betöltötte a GTA V. A Rockstar ugyanis pontosan fél évtizeddel korábban, 2013 szeptember 17-én tette hivatalosan is megvásárolhatóvá a játékot, amiben San Andreas képzeletbeli városában kell elsősorban a gengszterek eszköztárával: rablással, lopással és egyéb bűncselekményekkel érvényesülni.

A GTA V a Grand Theft Auto széria akkor már jól kidolgozott és bevált receptjét fejlesztette tovább, elsősorban a grafika, valamint a világ mérete és szabad bejárhatósága terén, de az is újításnak számított benne, hogy a játékos három különböző főhős bőrébe is belebújhatott benne. Az új rész annyira jól sikerült, hogy megjelenésének első napján elhódította a világ addigi legjobban fogyó játékának címét, miután alig 24 óra alatt 800 millió dollár értékben vették meg világszerte.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

Mindez persze semmi nem volt ahhoz a sikerhez képest, amit a játék pár héttel később bemutatott bővítése, a Grand Theft Auto Online ért el. Utóbbiban ugyanis a felhasználók online, részben egymás ellen és egy közös térben játszhattak, ami teljesen új dimenziókat nyitott meg a széria előtt. Ráadásul a Rockstar az idő múlásával újabb és újabb bővítéseket tett elérhetővé az online világhoz, ami garantálta azt, hogy a játékosok nem unták meg azt, hiszen rendszeresen találkozhattak korábban soha nem látott újdonságokkal.

A Grand Theft Auto V jelenleg is igen erős felhasználói bázissal rendelkezik, és bár a Rockstar már szinte biztosan dolgozik a széria egy következő kiadásán, jelenleg úgy tűnik, hogy még több év is eltellhet annak megjelenéséig.