Azok a felhasználók akik szeretnének szert tenni egy teljesen új példányra az Nvidia előző generációs GeForce kártyasorozatának legerősebb tagjából, jobban teszik, ha gyorsan vásárolnak egyet. A cég ugyanis állítólag leállította a GTX 1080 Ti chipek gyártását, amikből így már csak korlátos ideig lehet majd használatlan állapotban vásárolni a boltokban.

Bár az Nvidia hivatalosan nem erősítette meg a gyártás leállításának tényét, az biztos, hogy egyre nehezebben lehet az előző generációs csúcskártyához hozzájutni. Ennek köszönhetően annak ára is megemelkedett, és most már eléri, sőt, meg is haladja az eredetileg nála jóval magasabb áron bemutatott új RTX sorozat legolcsóbb tagjainak árait.

Nvidia GeForce GTX 1080 TiNvidia GeForce GTX 1080 Ti

Ennek az Nvidia nyilván nagyon örül, hiszen így egyelőre továbbra sem lesz kénytelen új videóadapterei árait mérsékelni, ami amúgy már esedékes lett volna.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy használt állapotban vélhetően még jó hosszú ideig és bőségesen lehet kapni majd a GeForce GTX 1080 Ti-ket is, mivel a kriptobányászok várhatóan az elkövetkező időszakban egyre többet dobnak majd piacra abból, mert felszámolják bányászati tevékenységüket, illetve újabb modellekre cserélik azokat.