Két biztonsági szakértő azt állítja, hogy egy rendkívül súlyos biztonsági rést sikerült azonosítaniuk a Microsoft új böngészőszoftverében. Az Edge-ben talált sebezhetőség kihasználásával állításuk szerint teljesen ki lehet játszani a szoftver összes védelmi vonalát, és gyakorlatilag tetszőleges kódokat lehet csempészni és végrehajtani a vele szörfölő felhasználók gépeire.

A hibáról egyelőre ezen túl sok mindent nem lehet tudni, mert annak részleteit a felfedezők állítólag a napokban fogják majd leleplezni. Ennek oka ugyanakkor sajnos nem az, hogy a Microsoft ma - a szokásos havi foltnapján - javítást fog kiadni a szóban forgó sebezhetőségre, mert hogy arról eddig állítólag nem is tájékoztatták még a céget.

Itt csak a Számológépet indították el, de bármilyen más kódot is meg lehet hívni a hiba kihasználásávalItt csak a Számológépet indították el, de bármilyen más kódot is meg lehet hívni a hiba kihasználásával

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy más böngészők felhasználóinak sincs okuk biztonságban érezniük magukat, miután a kutatóknak hasonló támadókódot sikerült kifejleszteniük a Chrome és a Firefox böngésző ellen is, és egyelőre nincs hír ezek elleni védekezési lehetőségről sem.