Alig egy nappal az után, hogy a Microsoft ismét elérhetővé tette Windows 10 rendszere legújabb verzióját, kiderült, hogy a javított kiadás sem sikerült tökéletesre. Ugyanis máris újabb működési hibákat sikerült felfedezni a szoftverben - amik azonban ezúttal szerencsére úgy tűnik, hogy kevésbé súlyosak, mint a korábbiak.

Bár az Októberi Frissítés magyar információs lapja még nem frissült, az angol változaton már olvashatók a javított változatban felfedezett újabb hibák. Ezek szerint a végül november közepére csúszott új Windows 10 verziónak továbbra is problémái vannak pl. a hálózati meghajtók bejelentkezést követő újracsatlakoztatásával, a Trend Micro vírusirtójával, valamint egyes, Radeon HD videókártyával szerelt konfigurációkkal is.

A problémás szoftvereket, illetve hardvereket tartalmazó gépeken a Microsoft egyelőre nem engedi a frissítés letöltését a felhasználók számára, akik azonban egyébként is csak lassan, hullámokban juthatnak majd hozzá ahhoz. Redmond ugyanis belassította az újrakiadott Októberi Frissítés terjesztését, pont azért, hogy ha újabb súlyos hibát sikerül találni benne, az a lehető legkevesebb felhasználónál okozzon problémát.

A már azonosított problémák közül egyébként a Microsoft a hálózati hibára csak jövő évre ígér javítást, míg a Trend Micro kompatibilitási hiba esetében az antivírust gyártó cégre vár a gond megoldása végett. Az AMD-s kártyák esetében a konszern egyelőre vizsgálja a megoldási lehetőségeket.