Bár a YouTube-on rendkívül sokfajta videó található meg, ha valaki egy jó kis mozit akar nézni, akkor egészen biztos, hogy a Google videómegosztójára megy utolsónak - mert, hogy a szájt tűzzal-vassal irtja kínálatából a filmeket. Vagy legalábbis ezt tette eddig - mert hogy mostantól legálisan is meg lehet majd tekinteni rajta számos nagy hollywoodi sikerfilmet is.

A YouTube ugyanis életre hívott egy olyan csatornát, ahol már most közel 100 darabot lehet megtalálni ezekből: ti. teljes hosszúságú mozifilmekből, amiket teljesen ingyenesen lehet megnézni. Ezért cserébe a felhasználóknak mindössze csak a filmet meg-megszakító reklámokat kell elviselnie - olyanokat, amik pl. egy TV-adás közben is meg szokták szakítani a műsorokat, illetve amik a hagyományos YouTube-videók megnézése közben is felbukkannak.

A filmkínálatban már most megtalálhatóak olyan klasszikus sikerfilmek is, mint pl. a Teminátor és a Rocky sorozat részei, de a Gondozoo vígjáték és Angelina Jolie első filmje, az Adatrablók is. A Google ráadásul azt ígéri, hogy a jövőben további alkotásokat fog így elérhetővé tenni - bár elsősorban csak régebbi filmeket, így a legújabb mozisikerek megjelenésére azért nem érdemes számítani.

Ugyanakkor a filmeket sajnos egyelőre csak amerikai IP-címről lehet megnézni, így a magyarországi IP-ről érkezőket csak egy üres lista fogadja az ingyen megtekinthető filmek csatornáján. A Google egyelőre nem közölte, hogy a szolgáltatást be tervezi -e vezetni az USA-n kívül is, és ha igen, várhatóan mikor.