Váratlan dologgal szembesülhettek a napokban azok az iPhone-felhasználók, akik az almás telefon beépített digitális asszisztensét az amerikai elnökről kérdezték meg. Siri ugyanis a Donald Trumpról szóló információk mellett nem az elnök hivatalos profilfotóját, hanem egy férfi nemi szervet mutatott meg.

Bár biztos voltak olyanok, akik ezt annak biztos jeleként értékelték, hogy Siri végre tényleg intelligenssé vált és politikai állásfoglalást fogalmazott meg, valójában a dolog hátterében a Wikipedia egy vandalizmusnak titulált módosítása állt azon cikkszó vonatkozásában, ahonnan az Apple asszisztense is vette az információkat. Itt ugyanis lecserélte valaki Trump hivatalos fotóját az inkriminált képre, és ezért jelent meg az az iPhone-okon is a fent említett keresésre.

Siri a hivatalos kép helyett valami nagyon csúnyát mutatott Donald Trumpként egy ideigSiri a hivatalos kép helyett valami nagyon csúnyát mutatott Donald Trumpként egy ideig

A Wikipedia szerkesztői nem sokkal a jelenség ismertté válását követően visszaállították az elnöki képet, az Apple a maga részéről pedig átállt egy másik forrás használatára, legalábbis ideiglenesen. Ennek következményeként most már újra a várt választ, illetve képet kapják az iPhone-felhasználók ha rákérdeznek Siri-nél Donald Trumpra.