A Samsung ugyan csak jövő év tavaszán fogja bemutatni következő generációs csúcsmobilját, a Samsung Galaxy S10-et, de arról már most minden fontos részletet sikerült megtudni. Ugyanis a hét közepén kiszivárgott, hogy pontosan milyen méretű képernyővel, tárhellyel és árral fognak érkezni a Galaxy S10 változatai.

Legalábbis ezt állítja a brit Gizmodo, ami szerint az új szupermobil három különböző változatban kerül majd kiadásra. A "sima" S10 mellett ugyanis a Samsung egy S10 Lite és egy S10 Plus változatot is ki fog adni, amik előbbinek egy kisebb és olcsóbb, illetve nagyobb és drágább testvéreit fogják képezni.

A szivárgás szerint a Galaxy S10 Lite hat colosnál is kisebb, mindössze 5.8 colos kijelzővel fog érkezni, és háttértára is viszonylag csak kicsi: 128 GB-os lesz. Cserébe a telefonért "csak" 670 font (240 ezer forint) körüli összeget kell majd fizetni.

A sima Galaxy S10 ezzel szemben már nem csak, hogy 6.1 colos kijelzővel fog rendelkezni, de háttértára is nagyobb lehet majd, és kiszereléstől függően akár az 512 GB-ot is elérheti. Ez persze a készülék árában is tükröződni fog majd, mert az 800 font (286 ezer forint) körülről indul majd, de az igazán nagy kapacitású modellért 1000 fontot (358 ezer forint) is elkér majd a Samsung.

Mindez persze semmi sem lesz a legnagyobb, 6.4 colos Galaxy S10 Plus árához képest, amiért akár 1400 fontnál (502 ezer forintnál) többet is ott kell majd a kasszánál hagyni. Legalábbis akkor, ha a legnagyobb, 1 TB-os háttértárral rendelkező modellt akarja majd megvenni, mert a legkisebb, 128GB-os változatot már 900 font (322 ezer forint) leszurkolása után is haza lehet majd vinni.

Mindhárom Galaxy S10 változatban közös lesz, hogy a Samsung új Infinity-O kijelzőjével fognak érkezni, azaz kamerájukat vagy kameráikat leszámítva egész előlapjukat a kijelző fogja elfoglalni - és előbbiek is külön, kör alakú kivágásokban foglalnak helyet, nem pedig egy összefüggő bevágásban, ahogy pl. az újabb iPhone-ok esetében.

A szivárgás egyébként kitér arra is, hogy a Galaxy S10-et mikor fogja bemutatni a Samsung. Ezek szerint a készülékek leleplezésére a dél-koreai gyártó február 20-án fog sort keríteni, megvásárolni a telefonokat pedig március 8-ától lehet majd.