Az évtizedforduló környékén, a Facebook sikerének csúcsán vélhetően sokan látták a mozikban - és talán még többen később a TV-s ismétlésekben - a "Social Network - A közösségi háló" című filmet, ami a szájt történetének kezdeteid dolgozta fel. Nos, most úgy tűnik, hogy hamarosan egy amolyan második rész, de legalábbis folytatás készülhet a filmből, aminek alapját az elmúlt közel egy évtized történései adhatják majd meg.

Legalábbis erre utalt egy, a napokban adott interjújában Aaron Sorkin, az eredeti film forgatókönyvírója, aki szerint a Social Network-ban feldolgozott időszak vége és a mai nap között rengeteg újabb "drámai" fejlemény történt a Facebook körül, amit érdemes lehetne feldolgozni egy újabb filmben. Az ügyben az írót már meg is kereste a korábbi film producere - így jelenleg úgy tűnik, hogy minden sínen lehet a folytatás elkészítéséhez.

Az ugyanakkor még kérdés, hogy ennek a közösségi oldal maga mennyire örülne, és adja -e majd támogatását ehhez. Ugyanis míg az eredeti film viszonylag pozitívan festette le Mark Zuckerberget és művét, és jól jött a vállalat tőzsdei bevezetéséhez is, az elmúlt évek a Facebook körül kialakult botrányainak felmelegítése valószínűleg az legutolsó dolog, amit a közösségi oldal szeretne.

Az első film egyébként a maga idejében nagy siker volt: alig 40 millió dolláros költségvetésből ugyanis 225 millió dolláros bevételt termelt, ráadásul három Oscar-díjat is hozott alkotói számára, ami viszonylag ritka még a sikerfilmek között is.