Bár a Microsoft mindeddig csak 19H1 kódnevén emlegette, úgy tűnik, hogy a cég eldöntötte milyen végleges néven is fogja kiadni a Windows 10 következő verzióját. Ezek szerint az új rendszer 1903-as verziószámmal és "2019 Áprilisi Frissítés" néven érkezhet majd meg a gépekre, valamikor tavasszal.

Az ezt egyértelműsítő jeleket szemfüles júzerek a rendszer a múlt hét végén kiadott legújabb előzetesében vették észre. Ebben ugyanis a Microsoft a korábban használt - az előző kiadás óta változatlan - verziószámot 1903-ra léptette, és a Hyper-V hipervizor is már a fent említett névvel hivatkozik benne az új frissítésre.

A Windows 10 legújabb előzetese lebuktatta a frissítés végleges nevét isA Windows 10 legújabb előzetese lebuktatta a frissítés végleges nevét is

A névből persze egyértelműen következik az is, hogy a Microsoft a frissítést valamikor áprilisban tervezi majd széles körben is elérhetővé tenni - de a korábbi példákból okulva tudjuk, hogy ez nem garancia arra, hogy ez tényleg így is lesz. A 2018 Októberi Frissítés például végül csak november közepén vált letölthetővé a legtöbb felhasználó számára, miután október elejei kiadása után szinte azonnal egy kritikus hibát fedeztek fel benne, ami miatt a Microsoft akkor kénytelen volt visszavonni azt.

A Windows 10 2019 Áprilisi Frissítése többek között egy új, világos témát hoz majd a rendszer számára, egy rakás új emoji, illetve kamoji beszúrását egyszerűsíti majd a beviteli mezőkbe, és egy új ikonnal fogja jelezni a tálcán, ha a felhasználó internet-kapcsolata megszakadt.