A napokban készítője új, frissített verziót adott a Windows 95 azon, szinte bármilyen gépen futni képes - és persze abszolút nem hivatalosa - változatából, aminek eredeti kiadásáról még tavaly ősszel adtunk hírt. A Windows 95 v2.0-ban így mostantól már weblapokat is lehet szerkeszteni, illetve böngészni, de pár klasszikus játék is alapból fut már rajta.

Mindez annak köszönhető, hogy az alaprendszer mellett immár a Microsoft FrontPage egy korai változata, a Netscape böngészőjének 2.0-s verziója, valamint a Doom, a Wolfenstein és pár más, korabeli játék is megtalálható az alkalmazásban. Mert hogy itt végső soron egy kutyaközönséges programról van szó, amit annak ellenére, hogy a Windows 95 - egy némileg visszabutított kiadása - fut benne, bármikor el lehet indítani, illetve be lehet zárni, gyakorlatilag minden, ma elterjedt asztali operációs rendszer alatt.

A Windows 95 2.0-ban már játszani, sőt, weblapokat szerkeszteni is lehetA Windows 95 2.0-ban már játszani, sőt, weblapokat szerkeszteni is lehet

Szintén újdonság a most megjelent verzióban, hogy ez már hangokat is le tudja játszani, aminek köszönhetően a Windows 95 klasszikus indítózenéje vagy éppen a hibaablakok felbukkanását kísérő zaja is felcsendülhet benne. Ugyanakkor egy komoly korláttal még mindig rendelkezik: nem érhető el belőle az internet, így azzal közvetlenül sajnos nem lehet vele kommunikálni.

A Windows 95 2.0 Windows, macOS és Linux alatt elindítható változatait az érdeklődők innen tudják letölteni.