A Microsoft a napokban egy első hallásra meglepő szoftvert tett letölthetővé: egy olyan bővítést a Chrome-hoz, ami egy új képességgel vértezi fel azt. A Web Activities nevű bővítmény telepítését követően ugyanis a Google böngészője a meglátogatott oldalakat előzményként bele fogja írni a Windows 10 idővonalába.

Ez utóbbinak köszönhetően a felhasználók könnyebben találhatják majd meg ismét a közelmúltban meglátogatott weblapokat, amik címére már nem emlékeznek, de tudják azonosítani őket az alapján, hogy milyen régen vagy milyen egyéb tevékenységek között keresték fel őket. Sőt, erre akár akkor is képesek lesznek, ha az adott weblapot egy másik eszközön (például egy laptopon vagy okostelefonon) nyitották meg, mint amelyiken (pl. egy asztali gépen) újból fel akarnák keresni azt.

A bővítmény telepítését követően a Chrome is felírja a meglátogatott oldalak listáját a Windows IdővonaláraA bővítmény telepítését követően a Chrome is felírja a meglátogatott oldalak listáját a Windows Idővonalára

Eddig erre nem volt módjuk, miután a Chrome alapból nem támogatja a Windows 10 tavaly tavasszal megjelent kiadásában bemutatkozott Idővonal funkciót. A bővítmény telepítése után azonban már aktívan fogja naplózni a meglátogatott oldalak listáját, az elindított alkalmazások, a megnyitott dokumentumok és a többi Idővonal elem között.

A Microsoft egyébként azt ígéri, hogy hamarosan további alkalmazásokat készít majd fel az Idővonal kezelésére - bár a cég azt egyelőre nem árulta el, hogy ezek mik lesznek.