A Google kedden egy, felhasználói által már nyilvánvalóan tűkön ülve várt fejlesztés bevezetését jelentette be. A cég ugyanis közölte, hogy hamarosan még az eddigieknél is több reklámot fog megjeleníteni szolgáltatásában - így már a képek keresgélése közben is bele lehet majd futni ezekbe.

Mindeddig ugyanis a képkereső a Google azon kevés felületeinek egyike volt, amiben a cég nem jelenített meg fizetett hirdetéseket. Mostantól azonban a hirdetők már itt is vásárolhatnak helyeket maguknak az általuk kívánt kulcsszavakra történő rákeresésekbe, reklámjaik pedig a képtalálatok közé beillesztve jelenhetnek majd meg a webezők számára.

Hamarosan fizetett hirdetések bukkanhatnak majd fel a képkereső találati listáiban isHamarosan fizetett hirdetések bukkanhatnak majd fel a képkereső találati listáiban is

Egy képben ráadásul a hirdetők akár több különböző elemet is kiemelhetnek, illetve kattinthatóvá tehetnek majd, illetve meg is jeleníthetik portékáik árát is. A Google ugyan már ideje mutatott ilyen, közvetlenül vásárlásra ösztönző képtalálatokat is keresőjében, mostantól azonban bármilyen kulcsszóra be tudják majd vásárolni magukat a találati listába a hirdetők.

Az új lehetőséget a Google első körben csak kiválasztott partnerei egy szűk csoportja számára nyitja meg, de várható lesz, hogy az a későbbiekben minden hirdető számára elérhetővé fog válni.