A Microsoft a hét végén honlapján egy meglepő - bár nem példa nélküli - figyelmeztetést tett közzé honlapján. A cég ugyanis egy, a napokban kiadott frissítésével kapcsolatban azt tanácsolja felhasználói számára, hogy azok telepítsék le azt, amíg egy újabb változatot nem ad ki belőle.

Legalábbis akkor mindenképpen, ha azt tapasztalják, hogy a számítógépük grafikája belassul, vagy az egerük reszponzivitása csökken - a KB4482887 frissítés ugyanis ezt a kellemetlen mellékhatást is maga után vonhatja. A problémát elsősorban a csúcsjátékok futtatása közben lehet különösen észrevenni - hiszen ezek különösen intenzíven használják a grafikus kártyát -, de az más alkalmazások esetében is jelentkezhet.

Ezen kívül vállalati, illetve szervergépes környezetben problémák adódhatnak az Internet Explorer 11 authentikációs funkcióival is, valamint 1309-es hibakódot dobhat a rendszer bizonyos MSI és MSP fájlok telepítésének kísérlete esetén - szintén mind a folt miatt. Ezek közül utóbbi hiba nem végzetes, egyszerűen figyelem kívül hagyható, míg előbbi kezelésére elkerülő megoldást lehet alkalmazni.

A soron kívül kiadott frissítés ugyanakkor számos problémát is orvosol, illetve egy, a korábbiaknál hatékonyabb védelmet tartalmaz a Spectre 2-es variánsával szemben. Így letelepítése mindenképpen csakis akkor ajánlott ha valaki tényleg belefut a nem kívánt új mellékhatások valamelyikébe, amikre azonban a Microsoft javítást ígér - bár, hogy mikorra, azt nem mondja el.