A Microsoft jövő hónap elején kezdi majd meg azon támogatási szerződések értékesítését, amik birtokosai a 2020 január 14-i időpont után is kaphatnak majd frissítéseket Windows 7 rendszereikhez. A hétköznapi felhasználók számára ugyanis ekkor már lezárul majd a rendszer támogatása, azok a cégek azonban, akik hajlandóak áldozni rá, még akár három évig is kapnak javításokat a korosodó rendszerhez.

Ezt kezdetben gépenként és évente akár már 25 dollárból is megúszhatják majd, de a második évre már legalább 50 dollárba, a harmadik - egyben utolsó - 365 napra pedig már legalább 100 dollárba fog ez kerülni nekik. Ezért cserébe ráadásul csak a "fontos", illetve "kritikus" besorolású hibák javításait kapják majd meg; a kisebb fajsúlyú problémákra azonban a Microsoft egyáltalán nem fog foltokat kiadni, még nekik sem, a Windows 7-hez.

2023 elején aztán végképp' elkerülhetetlenné fog válni az áttérés a Windows egy újabb kiadására - ekkortól ugyanis Redmond már pénzért cserébe sem lesz hajlandó támogatni az ekkorra már 14. életévébe lépő rendszert.