A Microsoft a hét elején letölthetővé tette új, immár a Chrome-mal azonos alapokra épülő Edge böngészőjének telepítőjét honlapjáról. Az installer révén így ki lehet próbálni, hogy miként is fog működni és kinézni az új szoftver - igaz, egyelőre csak nagyon kevés embernek.

Ugyanis bár a telepítőt bárki le tudja tölteni, az valójában csak tesztelők egy zárt köre számára teszi lehetővé az új, Chromium-alapú Edge feltelepítését gépükre. Ezek közé a jelentések szerint egyelőre csak a Microsoft saját alkalmazottai és az Azure Premium előfizetéssel rendelkező kiemelt partnerek tartoznak - az átlagfelhasználók számára azonban a kipróbálás lehetősége nem adott.

Legalábbis egyelőre - ugyanis a Microsoft korábban azt ígérte, hogy még az idei év első felében ki fogja adni a megújult Edge első nyilvános előzetesét is. Azt, hogy pontosan mikor, nem lehet tudni, de jelenleg a cég május elején megrendezésre kerülő BUILD konferenciája tűnik a legesélyesebbnek a bejelentésre.

Az új Chromium-alapú Edge nem csak a webfejlesztők számára jelent majd könnyebbséget azon keresztül, hogy gyakorlatilag garantálni fogja majd az azonos működést a Windows beépített böngészője és a Chrome között, de a webezők is vélhetően örömmel fogadják majd, ha másért nem azért, mert a Google szoftveréhez készült bővítmények legtöbbjét is gond nélkül lehet majd használni vele.