A Microsoftnál és a hozzá kapcsolódó weboldalakon rendkívül unalmasan fog telni a jövő hétfő - derült ki egy, a cégtől kiszivárgott körlevélből. Ebben ugyanis a konszern marketing-vezetője egyértelműen megtiltotta munkatársai számára, hogy azok április 1 alkalmából bármilyen tréfát is elkövessenek.

Bár az elmúlt évtizedek során a kisebb álhírek, vicces grafikás és egyéb apró poénok elsütése a nyilvánosan felületeken gyakorlatilag már hagyománnyá vált a legnagyobb technológiai vállalatoknál is, a Microsofttól az idei évben ilyenre nem lehet majd számítani. Redmond az egyértelmű tiltást azzal indokolta, hogy az ilyen tréfáknak - hiába a jóindulat - általában "korlátozott pozitív hatásuk van", ugyanakkor azt eredményezik, hogy a Microsoft "akarata ellenére bekerül a hírekbe".

A cég közölte, hogy ugyan "értékeli az időt és erőforrást amit [a tréfák] kidolgozásába fektettek" a munkatársak, ugyanakkor úgy gondolja, hogy azok elsütésével a Microsoft "többet veszíthet, mint amennyit nyerhet azzal, hogy vicces próbál lenni ezen az egy napon".

A Microsoft munkatársai számára az egyetlen vigasz, hogy a tiltás csak a konszern nyilvánosan is elérhető felületeire és szolgáltatásaira vonatkozik, ami azt jelenti, hogy egymás között azért apróbb tréfákat a munkatársak azok elsüthetnek. Legalábbis akkor, ha az nem szivárog ki a cégen kívülre, amely esetben az vélhetően jövő évben már ezeket is befogja majd tiltani a munkahelyen.