Az Apple a napokban hivatalosan is kénytelen volt elismerni azt, a vezeték nélküli töltőjével kapcsolatos információt, amit a PC Fórum már tavaly ősszel megírt. Az almás vállalat elnök-helyettese ugyanis beismerte: mérnökeik valóban képtelenek voltak megépíteni az AirPower-t, ami így sosem fog már - legalábbis a beharangozott formában - megjelenni.

A fejlemény komoly presztízsveszteség az Apple számára, hiszen a cég még 2017-ben, az iPhone 8 bemutatásával együtt jelentette be az AirPower piacra dobását is. A vezeték nélküli töltő azonban nem hogy az akkor beígért időpontban, de jóval később sem került kiadásra, az almás vállalat pedig először törölte azt weboldaláról, majd most hivatalosan is megerősítette: mégsem fogja tudni megépíteni azt.

Az Appel azt ígérte, hogy az AirPower egyszerre akár három eszközt is tud majd tölteni - de valójában sosem sikerült elkészítenieAz Appel azt ígérte, hogy az AirPower egyszerre akár három eszközt is tud majd tölteni - de valójában sosem sikerült elkészítenie

Az AirPower nagy ígérete az volt, hogy hagyományos társaitól eltérően nem csak egy, hanem egyszerre több különböző almás kütyü töltését is lehetővé fogja tenni. A jelek szerint ugyanakkor pontosan ez a sajátosság volt az is, ami túl kemény diónak bizonyult az Apple mérnökei számára, és amit nem sikerült megoldaniuk - ezért kellett a kellemetlen visszavonás mellett dönteni.

Az almás vállalat most azt ígéri, hogy azért ki fog adni majd egy saját vezeték nélküli töltőt is - azzal azonban a hagyományos társaihoz hasonlóan egyszerre csak egy eszköz akkumulátorába lehet majd az energiát befelé préselni.