Bár az Apple-termékek vásárlói rendszeresen találkozhatnak bugokkal a mindennapi élet során is, a napokban egy, az eddigiektől alapvetően eltérő típus "bug"-gal szembe találhatták maguk, ha betértek a cég New York-i csúcs-mintaüzletébe. A Fifth Avenue sarkán álló Apple Store-t ugyanis ágyi poloskák özönlötték el - méghozzá olyan mennyiségben, hogy végül azt időlegesen be kellett zárni.

Bár a beszámolók szerint a vérszívó rovarok első példányait már múlt hónapban észlelték a boltban, az Apple nem volt hajlandó bezárni az üzletet egészen múlt pénteking, amikorra is tarthatatlanná méretűvé nőtt a poloskainvázió. A biztosítékot végül az verte ki, hogy már az iPhone-okat és más almás termékeket bemutató asztalokon is megjelentek a rovarok, sőt, a bolt alkalmazottai is találtak belőlük ruhadarabjaikban, amit le is videóztak.

Az Apple-nek így végül nem maradt más választása, mint pár órára bezárni az egyébként éjjel nappal, az év minden napján nyitva tartó üzletet, amíg a rovarirtók felvonultak, hogy elbánjanak a vérszívó betolakodókkal.

A cég egyébként nem hivatalosan a környék hajléktalanjait okolja a problémáért, és azt állítja, hogy feltehetően utóbbiakról ugrottak le a poloskák, amikor azok betértek az üzletbe - nyilván azért, hogy vegyenek egyet a cég új félmilliós csúcstelefonjából.