Alig pár órával az után, hogy a mozik világszerte elkezdték (elő)vetíteni a Bosszúállók-szága legújabb - egyben annak eddigi fejezetét lezáró - részét, netre is felkerült a film. A Végjáték teljes terjedelmű kalózmásolatát állítólag eredetileg Kínában kezdték csak el terjeszteni egy ottani fájlcserélő hálózaton, de azt mára bárhonnan le lehet torrentezni.

Némileg ironikus, hogy a kalózkópia forrása pont azért lehetett Kína, mert ott kezdték el a filmet először vetíteni - azért, hogy így akadályozzák meg az ottani (minden máshol tapasztaltnál nagyobb mértékű) kalózkodást. Bár ez lokálisan a Marvelnek, illetve Disney-nek talán sikerült is - cserébe viszont a világ maradék részén így még az előtt elérhetővé vált a film, hogy az ottani mozik egyáltalán elkezdték volna a széles nyilvánosság számára is vetíteni.

Ennek ellenére valószínűleg sokan lesznek, akik mégis inkább utóbbiakban fogják megtekinteni az új filmet. Ha másért nem azért, mert a kalózkópia egy alig 1.2 GB-os, viszonylag rossz minőségű felvétel, aminek megnézése még PC-s keretekhez viszonyítva sem lehet túl nagy élvezet.

Frissítés: a legújabb információk szerint a netre felkerült egy másik, Oroszországból származónak tűnő kalózmásolat is, ami sokkal jobb minőségű az eredeti, kínai szivárgásnál.