Bár a Rockstar egyelőre mélyen hallgat nagysikerű Grand Theft Auto játéksorozatának folytatásáról, a héten mégis kiszivárgott, hogy mi lehet a széria következő installációnak talán legnagyobb újítása. Ezek szerint a GTA VI elődjeivel szemben már nem egyetlen egy városban, hanem több különböző régióban fog játszódni.

Ez alapvető szakítást jelent majd a játéksorozat eddigi darabjainak koncepciójával, hiszen azok mindegyike egyetlen településen belül játszódott. Bár a legutolsó részben, a 2013-ban megjelent GTA V-ben a képzeletbeli Los Santos városa már meglehetősen nagy területet ölelt fel, határai ennek ellenére nyilvánvalóak voltak, bejárása pedig gyorsan unalmassá vált.

A szivárgás szerint ráadásul nem csak arról lesz szó, hogy a GTA VI-ban több különböző város is fog szerepelni, hanem hogy ezek között a játékos azok alapján tud majd közlekedni, hogy milyen eredményeket ér el a játékban. Így ezek szerves részét fogják képezni a játékmenetnek is, és nem csak a változatosságot, illetve a felderíthető terület nagyságát fogják növelni.

Ugyanakkor a fejlesztés állítólag komoly hátrányokkal is rendelkezik: nevezetesen azzal, hogy a többvárosos játéktér egyszerűen nem fér már el a jelenlegi konzolok memóriájában. Ezért a GTA VI csak a következő generációs játékgépeken: PlayStation 5-ön, illetve Xbox 2-n fog majd futni, és persze PC-ből is meglehetősen izmos darab kell majd alá.

Ezek miatt valószínű, hogy a játék legkorábban a jövő évtizedben kerülhet majd kiadásra - bár igazából a megjelenés tervezett időpontjáról jelenleg még pletyka szintjén sem áll rendelkezésre semmilyen pontos információ.