A Google a jelek szerint a napokban az utcákra is kiterjesztette azon, már korábban elindított kampányát, amiben saját okostelefonját az Apple hasonló termékével szemben próbálja népszerűsíteni úgy, hogy utóbbit keményen lehúzza hirdetésében. Az USA fővárosában ugyanis már plakátok formájában is megjelentek azok a reklámok, amikben a keresőóriás a Pixel 3a-t egy bizonyos "Phone X"-hez hasonlítja két fontos tulajdonságában.

Bár a hirdetés szigorúan vett értelemben nem nevesíti az Apple iPhone X készülékeit, nem kérdés, hogy a szóban forgó címkével a Google valójában azokra próbál célozgatni. Erre utal a "Phone X" felirathoz használt betűtípus, valamint annak méretezése és közölése is, amik mind tökéletesen idézik meg az Apple bejelentésein használt diáit, illetve végső soron az iPhone-ok logóit, csomagolását is.

A Google plakátjain kicsit sem félreérthető módon célozgat az Apple iPhone X-re, bár technikailag annak pontos megnevezése nélkül (fotó: 9to5Google)A Google plakátjain kicsit sem félreérthető módon célozgat az Apple iPhone X-re, bár technikailag annak pontos megnevezése nélkül (fotó: 9to5Google)

A reklám szerint egyébként míg a "Phone X" 999 dollárba kerül és pocsék képeket készít a sötétben, a Google saját mobilját, a Pixel 3a-t már 399 dollárért meg lehet kapni. A készülék ráadásul a hirdetés tanúsága szerint jól látható, részletgazdag fotókat tud lőni finoman szólva sem ideális megvilágítási körülmények között is.