A héten könnyebb balesetet szenvedett a Google egyik, éppen Magyarországot járó autója - írta meg a vezess.hu. A Street View számára új utcai látványképeket rögzítő autó ugyanis egy árokban kötött ki valahol Borsodban.

Jelenleg nem tudni, hogy a balesetet az autót vezető sofőr figyelmetlensége, vagy esetleg valamilyen másik jármű okozta, de az biztos, hogy az oldalán "Google Street View" feliratot viselő Opel Astra csúnyán letért az úttestről, és egy vízelvezető árokban akadt meg. A balesetről annak egyik szemtanúja készített fotókat.

A Google Street View autója az árokban (fotó: vezess.hu egyik olvasója)A Google Street View autója az árokban (fotó: vezess.hu egyik olvasója)

Mint korábban már megírtuk: a Google autói április elejétől járják újra a magyar utakat, hogy frissítsék az utcákról készült képeket. A folyamat a Street View oldalán olvasható ütemterv szerint legalább idén októberig fog tartani, és az új képek vélhetően ezt követően fognak majd valamikor a Google online térképszolgáltatásában is megjelenni.