Bár a közvélemény úgy tudja, hogy Steve Jobs, az Apple egykori alapítója és vezére 2011 őszén elhunyt, egy frissen felbukkant fotó tanúsága szerint lehet, hogy ez nem teljesen így volt. Egy frissen felbukkant fotót látva ugyanis mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy a legendás üzletember valójában csak visszavonult és elrejtőzött a nyilvánosság elől, hogy nyugodtan tölthesse napjait.

A képen - amit állítólag Egyiptomban lőttek a napokban - egy Jobs-ra megszólalásig hasonlító férfi látható, amint este nyugodtan ücsörög egy műanyag székben, vélhetően barátaival, és talán egy kis kávét kortyolgat. Az illetőnek nem csak arca és fejformája, de szemüvege, sőt, kéztartása is kísértetiesen emlékeztet az egykori Apple-vezérre, így nem csoda, hogy sokan összeesküvést sejtenek a háttérben.

A napokban Egyiptomban lőtt fotón sokan Steve Jobs-t vélik látni - nem mondjuk, hogy teljesen alaptalanulA napokban Egyiptomban lőtt fotón sokan Steve Jobs-t vélik látni - nem mondjuk, hogy teljesen alaptalanul

Ennek ellenére több, mint valószínű, hogy nem maga Jobs, csak egy rá rendkívüli módon hasonlító személy látható a képen. Persze a rég elveszett - potenciálisan gonosz - ikertestvér lehetősége, valamint az sem zárható ki teljesen, hogy Jobs csak eljátszotta saját halálát, hogy eltűnhessen a nyilvánosság elől, de jelenleg ezek tűnnek a valószínűtlenebb magyarázatoknak a fotóra.

Balra Steve Jobs, jobbra a frissen lefotózott férfi. A hasonlóság megdöbbentő.Balra Steve Jobs, jobbra a frissen lefotózott férfi. A hasonlóság megdöbbentő.