A Microsoft a hét elején elismerte, hogy ismét bugosra sikerült az, a közelmúltban kiadott javítása, amit egyébként a cég már eleve egy bug bugos javítófoltjának javítására adott ki. A vállalat most azt ígéri, hogy már csak pár hetet kell várni és mindent rendbe fog rakni a rendszerben.

A szerencsétlen sorozat még szeptember 23-án kezdődött egy, az Internet Explorer-ben azonosított biztonsági rést lezáró folttal, amit a Microsoft soron kívül volt kénytelen kiadni, mivel a hibát állítólag már aktívan kezdték hackerek kihasználni az interneten. Bár a folt a veszélyes sebezhetőséget megszüntette a redmondi böngészőben, gyors kiadása miatt nem juthatott elég idő tesztelésére - ezért telepítése után egyes felhasználóknak bizonyos körülmények között gondjai akadtak a nyomtatással.

A Microsoft erre válaszul október 3-án egy újabb verziót adott ki a foltból, ami ezt a problémát lett volna hivatott orvosolni. Azonban ez a javítás is bugosra sikeredett - annyira, hogy nem csak, hogy nem oldotta meg mindenkinél a nyomtatási problémákat, de még olyan felhasználóknál is előhozta azt, akiknél korábban az nem jelentkezett.

Redmond aztán október 8-án, a szokásos havi foltnapon egy újabb javítást adott ki, ami végül sikeresen elhárította a nyomtatási gondokat. Ugyanakkor a frissítéscsomag telepítése után számos felhasználó arról számolt be, hogy most meg Start menüje szűnt meg működni nála - megnyitásakor ugyanis a menü nem, csak egy kritikus hibáról tájékoztató üzenet bukkant fel nekik.

A Microsoft most azt mondja, hogy tisztában van a problémával, és arra egy - vélhetően már újabb bugot nem hozó - javítást a hónap második felében fog kiadni. Addig az érintett felhasználók nem tudnak mást csinálni, csak mind a KB4524147, mind a KB4517389 foltot uninstallálni gépükről, amely esetben Start menüjük is visszatér és nyomtatási képességüket is visszanyerik - cserébe viszont böngészőjük sebezhető maradhat a hackerek számára.