A Microsoft a napokban frissítette azt a támogatási dokumentumot, amiben részletesen felsorolja, hogy milyen processzorokon lehetséges a különböző Windows-verziókat futtatni. A cég a listához ugyanis hozzáadta a hamarosan megjelenő 2019 Novemberi Frissítést is, illetve az abban támogatott CPU-kat is.

A jó hír, hogy az új Windows verziót a jelek szerint gyakorlatilag mindenki tudja majd használni, akinél a korábbi, idén tavasszal megjelent frissítés is futott. Ez persze nem túl nagy meglepetés annak tükrében, hogy a Novemberi Frissítés a Microsoft új fejlesztési ütemtervének megfelelően csak egy apróbb frissítését képezi a tavaszi verziónak, ami jelentős módosításokat nem hoz az alaprendszerbe.

Ugyanakkor az új Windows 10 már hivatalosan is támogatja az AMD Ryzen processzorainak harmadik generációját, valamint az Intel 10. generációs Core lapkáit is. Ezeket egyébként a Microsoft a rendszer jelenlegi legújabb verziójában, a 1903-ban támogatott chipek listájához is hozzáadta. Szintén mindkét verzió támogatja a Snapdragon 850 processzoron történő futást is - bár ez vélhetően kevesek számára lesz érdekes.

A Microsoft azt még mindig nem árulta el, hogy mikor fogja a széles nyilvánosság számára is elérhetővé tenni a Windows 10 2019 Novemberi Frissítését, de ha a cég megtartja eddigi szokását, akkor valószínűleg a jövő hónap elején fog sort keríteni erre.