Bár a Microsoft hónapokig tesztelte, méretét pedig szuperkicsire zsugorította, a jelek szerint a Windows 10-hez kiadott legújabb frissítését így sem sikerült nyilvánvaló hibáktól mentessé tennie. A 2019 Novemberi Frissítés ugyanis elront egy viszonylag gyakran használt és régi funkciót a rendszerben: a fájlok keresését a Fájlkezelőben.

Legalábbis erre panaszkodik egyre több felhasználó azok közül, akik az egyelőre csak opcionális frissítést már önként letöltötték és felrakták gépükre. Beszámolóik szerint a szóban forgó funkció több szempontból is furcsán, illetve problémásan működik: nem fogad beillesztéseket, lefagy, sőt, van olyan is, hogy összeomlasztja a Fájlkezelő alkalmazást.

Ez ugyanakkor valószínűleg nem véletlen: a szóban forgó ugyanis az egyetlen funkció, amit jelentősen bővített a Microsoft az új frissítésben. Ennek köszönhetően az már a felhasználó OneDrive fiókjában is éppen úgy tud keresni, mint a helyi meghajtók között - és sejthető, hogy ez az átalakítás az, ami a fenti, igen kellemetlen működési rendellenességeket is okozza a programban.

A Microsoft maga egyelőre nem ismerte el a frissítés hibájaként a szóban forgó problémákat, és csak négy másik, kisebb horderejű problémát listáz a 1909-es verzió ismert gondjai között.