A napokban újabb óriási csapás érte az internetes mémek és macskarajongók nyilvánvalóan népes táborát. Alig 8 éves korában ugyanis elpusztult Lil Bub, az internet legaranyosabb macskája, akinek mindennapjait világszerte tízmilliók követték rendszeresen.

A szomorú hírt gazdája, Mike Bridavsky jelentette be hétfőn egy, az egész internetnek, illetve Lil Bub-nak címzett levelében. Utóbbiban a férfi megköszönte a kivételes cicának, amit a világért, az abban élő macskákért és emberekért, és érte személyesen is tett. Bridavsky ugyanis neki köszönhetően találkozott jelenlegi feleségével, akivel immár két közös gyerekük is van.

Lib Bub első és utolsó képe gazdájávalLib Bub első és utolsó képe gazdájával

Ezen kívül Bub-nak köszönhetően jött létre az USA-ban az első, kifejezetten mozgáskorlátozott cicák támogatására létrehozott alap, a vele készült fotók, videók és egyéb anyagok révén pedig a macska több mint 700.000 dollárnyi támogatást is össze tudott gyűjteni különböző bajba jutott állatok megsegítésére. Bub ezen kívül számtalan ember napjait bearanyozta fotóival és videóival is, amik megszámlálhatatlan megnézését és megosztást kaptak a különböző közösségi oldalakon.

Lil Bub sajnos nem az egyetlen híres cica, aki az idei évben távozott az élők sorából. Nyáron ugyanis elpusztult talán még nála is ismertebb társa, Grumpy Cat is, akivel egyébként több alkalommal is találkoztak, sőt, együtt szerepeltek több videóban és reklámban is.