A Microsoft, miután korábban a Start menüben és több beépített alkalmazásban is elkezdett reklámokat elhelyezni, a napokban újabb helyet talált a Windows 10-ben hirdetései számára. Beszámolók szerint ugyanis immár az operációs rendszer keresőablakában is elkezdtek a cég reklámjai felbukkanni.

Legalábbis azoknál, akik a nem a cég Edge böngészőjét használják a web böngészésére - a most megjelent hirdetésekben ugyanis az erre történő váltásra próbálja Redmond a felhasználókat rávenni, azt állítva, hogy az ő szoftverével lehet a webből a legtöbbet kihozni. A beszerzéshez mindjárt egy letöltés gombot is kínál, ami az új, immár Chromium-alapú Edge-et telepíti fel a gépre a Windows 10-ben alapból megtalálható, régebbi Edge változat helyett.

Már a keresőablakban is elkezdtek a Microsoft Edge hirdetései felbukkanni (kép: Windows Latest)Már a keresőablakban is elkezdtek a Microsoft Edge hirdetései felbukkanni (kép: Windows Latest)

A hirdetést ugyanakkor azok, akik biztosan tudják, hogy nem akarnak böngészőt váltani, egyszerűen el tudják tüntetni az annak sarkában megjelenő X-re kattintással - de persze semmi garancia nincs arra, hogy az pár hónap múlva nem bukkan majd fel újra a Windows egy másik részén vagy alkalmazásában.

Azt nem tudni, hogy az ilyen és hasonló hirdetésekre a felhasználók mennyire fogékonyak, és milyen mennyiségben váltanak át az új Edge-re valamelyik konkurens megoldásról. Az mindenesetre biztos, hogy a Microsoft új böngészőjének a múlt hónapban már a Firefox-ot is sikerült lenyomnia, és így a világ második legnépszerűbb ilyen szoftverévé vált a Google Chrome mögött.